Go to Top

To Do Zomersport in de omgeving

zomersportenRondom Zlatá Olešnice zijn in het IJzergebergte en Reuzengebergte diverse zomersporten te beoefenen. Bijvoorbeeld over kronkelende rivieren te raften, leren abseilen, zelf vliegen met een paragliding duo-vlucht. Behendigheid beoefenen op een high-rope parcours. Adrenaline snuiven in een rodelbaan. De natuur beleven op de rug van een paard.

Challenge Ropepark

Challenge Ropepark - Rokytnice nad JizerouOp 14 km afstand in Rokytnice nad Jizerou ligt het klimpark vlak bij de dalstation van de Horní Domky kabelbaan. Klimmen in de boomtoppen op 4 tot 12 meter boven de grond over verschillende touw hindernissen.

Rodelbaan Harrachov

rodelbaan - HarrochovOp 16 km afstand in Harrachov ligt de rodelbaan. Deze attractie is geschikt voor iedereen van 2 tot 100 jaar.

Lees meer:

Er zijn twee circuits beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen. Het is aan te raden stevige sportschoenen en sportkleding te dragen. Het is ook raadzaam om (fiets) handschoenen te dragen. openingstijden Juli-augustus alle dagen van de week 9:00 – 17:00

Challange park

MONKEYPARK Harrachov op 16 km afstand in Harrachov De 273 m lange kabelbaan met 14 hindernissen, genaamd MONKEYPARK, is direct in dit centrum gesitueerd en bestaat o.a. uit een 84 meter lange kabelbaan, die boven de rodelbaan in Harrachov loopt.

rodelbaan bij Harrachov

Lees meer:

De snelheid van de bob kunt u zelf met behulp van een remknuppel regelen en zodoende uw eigen snelheid bepalen welke het beste bij u past. De bob is voor 1 of 2 personen zodat u alleen kunt rijden of met uw kind of vriend.

– kinderen (vanaf 2 jaar onder begeleiding van een oudere bezoeker)

– jongeren beleven een sportievere rit vol adrenaline

rodelbaan in Harrachov

Paardrijden Lučany nad Nisou

paardrijden - Lucany nad NisouOp 16 km afstand in Lučany nad Nisou ligt de ranch “U potoka ” in de prachtige omgeving van het beschermd gebied van Jizerské hory (IJzergebergte)

rotsklimmen / abseilen

rotsklimmen en abseilen -  HarrachovOp een afstand van 16 km bij Harrochov. Leer een aantal fundamentele klimtechnieken en klimmiddelen, alsmede regels van het klimmen. Krijg het gevoel dat klimmers ervaren bij abseilen tijdens de eerste stappen in deze sport.

Lees meer:

Beleef onvergetelijke momenten met het adembenemend uitzicht op de hellingen van Jizera Mountains en Reuzengebergte vanuit het zadel. Door dichter bij de natuur te staan en in contact met dieren te komen, kun u in alle rust relaxen.

“Paarden geven ons de vleugels die wij missen…” (Pam Brown)

paardrijden in het IJzergebergte

Lees meer:

Op slechts 2 km afstand van het centrum Harrachov

Beschrijving van het programma:

– Granieten rotsen van 15 tot 20 meter hoogte

– Speciale klimmen apparatuur, gecertificeerd door UIAA

– Twee klimroutes, een route voor abseilen

– Speciaal opgeleide instructeurs

– Halve dag programma, verzekering

– Avontuur, natuur, moed en opleiding

 rotsklimmen en abseilen – verticalpark.cz

 

Tandem Paragliding

duo paragliding - Janske LazneOp 35 km afstand in Špindleruv Mlýn. Op 46 km km afstand ligt Janské Lázně met de Černá hora (Zwarte berg) van 1300 meter. Waar u het natuurschoon van het Reuzengebergte en Janské Lázně vanuit vogelperspectief kunt bewonderen.

raften

rafting - Jizera rivierOp 22 km afstand ligt Líšný en op 28 km afstand ligt Dolánky. Twee bekende startplaatsen voor rafting op de Jizera rivier in het Reuzengebergte.

Lees meer:

Paragliden is zeker het spannendste zomeravontuur en een absoluut onvergetelijke ervaring!

Een vakbekwame tandempiloot start met u vanaf de top van Černá hora en na de rondvlucht landen jullie op een weiland boven het dal Černý důl.

De berg Cerna Hora in het Reuzenbergte van Tsjechië, bij Janske Lazne, is één van de beste paragliding locaties in het Reuzengebergte. Hier kunt u optimaal ervaren hoe het is om te worden meegenomen door de thermiek en zo’n unieke sprong te wagen.

Bij de tandemvlucht “Discovery” leert de instructeur u bovenop de berg de basisprincipes en dan is het al snel “ready for take off!”. Eenmaal los gekomen van de grond, cirkelt u langzaam richting de voet van de berg.

In de tandemvlucht `Thermic Experience‘ zoekt uw instructeur zo snel mogelijk de thermiek op om zo lang mogelijk in de lucht te blijven hangen. Het is een beetje afhankelijk van het weer, maar het is geen uitzondering om drie kwartier lang door de lucht te suizen. Zo geniet u extra lang van snelheid, rust en geweldige panorama‘s.

* Er kan een tandem paragliding gemaakt worden zowel in Špindleruv Mlýn (35km) als in Janské Lázne (46km)

tandem paragliding

Lees meer:

In het vroege voorjaar, als de sneeuw smelt en de zon al krachtig brandt, vormen het Reuzengebergte en het Boheems Paradijs een ware uitdaging voor liefhebbers van wildwaterkanoën en raften.

Na een paar weken stroomt het water echter weer wat kalmer, met slechts her en der een stroomversnelling. Ideaal voor iedereen die voor het eerst in een kano of een raft stapt en echt even wil leren hoe je gezamenlijk die boot bedwingt.

Met spellen in, op of om het water leert u alle commando’s en technieken kennen en snel reageren door middel van een enthousiaste instructeur die standaard met u meegaat.

afstand: Líšný naar Dolánky (9 km) of Dolánky naar Zelezny Brod (14 km)

Beschrijving van het programma:

– Hele dag of een halve dag trip op opblaasbare boten – kano’s of vlotten

– Basisinstructie, peddelen opleiding

– Plezier, actieve ontspanning, het leren van nieuwe vaardigheden, zwemmen ….

– Prijs is inclusief: varen apparatuur (boten, peddels, zwemvest), instructeur, overdracht van materiaal en verzekering

raften op de Jizera rivier

Tandemsprong in de zomer

Tandemsprong in de winter

disclaimer: alle informatie op deze webpagina is bedoeld voor persoonlijk gebruik. De verstrekte informatie kan aan veranderingen onderhevig zijn. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Tsjechie-vakantieappartement.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waar naar toe wordt gelinkt.