Go to Top

To Do Wintersport in omgeving

Zlata Olesnice_WintersportDankzij de centrale ligging is het niet lang rijden vanuit het rustige dorp Zlatá Olešnice naar de drukbezochte skicentra in het IJzergebergte en Reuzengebergte.

IJzergebergte

zlata-olesnice dichtbij de trein naar bedrichovEen deel van het IJzergebergte met de hoogste piek Wysoka Kopa bevindt zich in Polen. De hoogste top van het IJzergebergte aan de Tsjechische kant is Smrk (1124m boven de zeespiegel).

Reuzengebergte

zlata-olesnice dichtbij de reus Krakonoš van het reuzengebergteDe Tsjechische kant van het Reuzengebergte is beroemd om zijn schoonheid en bijzonder geliefd onder toeristen dankzij een goede infrastructuur rondom het beschermde Nationaal park.

Lees meer:

In de winter is het IJzergebergte uitgegroeid tot een populaire plek voor skiërs, verwend door de hoeveelheid skipistes, snowboard hellingen, langlaufloipes, cross county paden voor de ervaren langlaufers en sneeuwwandel mogelijkheden. Skischolen voor kinderen.

Info in het Engels met weerconditie’s en camera’s

czech-mountains.eu/jizera-mountains

Info in het Nederlands met statistieken en reviews

skiinfo/ijzergebergte/skigebieden

Lees meer:

In de winter zorgen het weer en de sneeuwcondities voor ideale omstandigheden om te skiën. Er zijn meerdere grote plaatsen met uitstekende faciliteiten rondom de skipistes. Ook de tientallen kilometers aan langlaufpistes trekken veel sporters aan.

Info in het Engels met weerconditie’s en camera’s

czech-mountains.eu/giant-mountains

Info in het Nederlands met statistieken en reviews

skiinfo/reuzengebergte

Hieronder vindt u skihellingen ( Ski Areály) op korte afstand van Zlatá Olešnice. Voor een compleet overzicht van de Skicentra in de omgeving verwijzen wij naar de websites die u kunt vinden in de ” Lees meer: ” boven deze tekst.

SKI areál Plavy

zlata olesnice wintersport  skiareal plavyOp 3 km afstand ligt Plavy met een skipiste aan de noordkant van de heuvel Situovanán Filoun die onlangs is gemoderniseerd. ’s Avonds is de helling verlicht. Ook is er een supermarkt.

SKI Areal U Capa

zlata olesnice wintersport ski areal  u capaOp 5 km afstand ligt Příchovice met gratis parkeergelegenheid voor 120 auto’s bij de skihellingen. Twee liften. Skischool op een aparte helling met een eigen lift. ’s Avonds is de belangrijkste helling verlicht.

Lees meer:

Er zijn verbeterde faciliteiten en diensten op het gebied van service en huur, alsmede een nieuwe skischool. De skilift is 100 meter langer geworden en voor de kinderen is een speelparkje. De hellingen zijn tussen de 660 en 1080 meter lang.

Ski areál Plava

Lees meer:

Sneeuwpark met met jumps en belemmeringen voor SNB en ski’s. Ski-scooters voor volwassenen en kinderen.

Liften worden bediend van 8:30-16:30 uur en van 18:30 uur tot 20:30

– Restaurant en een buitenzwembad

– Buffet in het pension direct naast de skipistes.

– Jaarlijks herbouwde ice bar – Icebar U ooievaar – met dag- en nacht opening.

Ski areál U Capa

SKI areál Tanvald Výšině

zlata olesnice wintersport ski areal tanvaldOp 12 km afstand ligt het skigebied ligt in de gemeente Tanvald, in de buurt van de nederzetting Výšina. Het is vooral geschikt voor families met kinderen en beginners.

Tanvaldský Špičák, Albrechtice

zlata olesnice wintersport skiareal tanvaldsky spicakOp 13 km km afstand ligt het skigebied Tanvaldský Špičák gelegen op de hellingen van de heuvel boven het dorp Albrechtice. Het is een van de best uitgeruste skigebieden in het IJzergebergte. Op de top staat de bekende uitkijktoren Špičák en chalet.

Lees meer:

Výšině skigebied biedt kwaliteit skiën op 130 m lange piste met skilift voor kinderen en volwassenen. Paden worden regelmatig onderhouden en besneeuwde. Skiën is geschikt voor kinderen en beginners.

– Skischool

– Buffet

– Gratis parkeergelegenheid

– Avondverlichting

* Dichtbij de skipistes zijn geprepareerde loipes voor langlaufen (CCE 3 km lang cirkel).

 Ski areál Tanvald Výšina

Lees meer:

–  5 skiliften van verschillende lengten –  4-persoons stoeltjeslift (Špičák I) met een korte wachttijd voor de check-in – pistes van alle niveaus: zwart, 2 rode, 6 blauwe –  totale lengte aan skipistes bijna 7 km – ’s nachts skiën in het resort Špičák II – dagelijks geprepareerde pistes met natuurlijke en kunstmatige sneeuw – het gebied biedt twee nieuwe skiverhuur en skiservice – gratis parkeren in het centrum Špičák I en II Špičák – het skigebied Severák – Špičák skipistes- SKI Bizu SPORT – verhuur en service van ski-en snowboard uitrusting inclusief service – ski-en snowboardschool in centra Špičák I en II Špičák voor beginners en gevorderde skiërs en snowboarders – Children’s World in het centrum Špičák II – gesloten speelplaats voor kinderen met leer-centrum

  Langlaufen: In Albrechtice beginnen routes naar de hoogste delen van het Jizera gebergte. Het centrum is direct verbonden met de cross-country paden van de Jizera hoofdroutes (Jizerská magistrála) via the trail van Sedlo pod Špičákem to Knajpa, met een lengte van6 km.

Ski areál Tanvaldský Špičák in Albrechtice

Ski Areal Rokytnice nad Jizerou

zlata olesnice wintersport skiareal Rokytnice nad Jizerou

Op 13 km afstand ligt Rokytnice nad Jizerou, een eeuwenoud bergdorp dat het centrum is van het aangrenzende en gelijknamige skigebied. Het is een van de grootste skigebieden in Tsjechië en heeft de langste afdaling van het land. Midden in het dorp ligt een informatiecentrum waar u op de meest uiteenlopende vragen antwoord krijgt.

Ski Areal Rokytnice

Rokytnice is een zeer gevarieerd gebied waar een beginner goed uit de voeten kan en de gevorderde skiër uitdaging vindt. Rokytnice bestaat uit meerdere gedeeltes en beschikt over twee ski arealen Horni Domky en Studenov. In areaal Horny Domky is een vier persoons stoeltjeslift die u naar de top van de Lysa Hora brengt (1312 meter). De avondpiste is hier tot 21.30 uur verlicht. Vanuit het centrum is dit areaal bereikbaar met een gratis skibus.
Horni Domky biedt uitdaging voor iets meer gevorderde skiërs, al is er ook een leuke en goede blauwe piste, die op de top van Lysa Hora begint. Areaal Studenov, gelegen in het onderste gedeelte van Rokytnice (933 meter) biedt minder zware afdalingen als Horni Domky maar beschikt wel over brede pistes.
Met één skipas heeft u ook toegang tot de arealen Harrachov, Prichovice, Paseky nad Jizerou en Rejdice.

www.skiareal-rokytnice.cz/

disclaimer: alle informatie op deze webpagina is bedoeld voor persoonlijk gebruik. De verstrekte informatie kan aan veranderingen onderhevig zijn. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Tsjechie-vakantieappartement.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waar naar toe wordt gelinkt.