Go to Top

To Do verder dan 60 km

Bezienswaardigheden en TO DO verder dan 60 km

Hieronder vindt u een overzicht van bezienswaardigheden en leuke of interessante TO-DO op een afstand van meer 60 kilometer. Geschikt als onderdeel van een dagwandeling of fietstour of relaxt met de auto. U krijgt meer informatie wanneer u op “lees meer:” klikt.
disclaimer: alle informatie op deze webpagina is bedoeld voor persoonlijk gebruik. De verstrekte informatie kan aan veranderingen onderhevig zijn. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Tsjechie-vakantieappartement.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waar naar toe wordt gelinkt.

Janské Lázně

reus Krakonoš in Janské LázněOp een afstand van 46 kilometer ligt Janské Lázně en is als kuuroord wereld beroemd. De eerste informatie over de thermale bronnen stamt uit de 14e eeuw.

Lázně Bělohrad

modderbad_kuuroord_Lázně BělohradOp een afstand van 48 kilometer ligt Lázně Bělohrad waar u genezende zwavel- en ijzerhoudende baden kunt nemen. De modder komt uit de omgeving van het stadje.

Lees meer:

Medische behandelingen in Janske Lázně zijn vooral gericht op de gevolgen van polio, maar de stad is niet alleen een kuuroord. Het is een belangrijk sport- en recreatiecentrum. De top van Černá hora is verbonden met de stad door de cabine kabelbaan en het is een populair vertrekpunt van wandel- en fietspaden. Het is ook mogelijk om met (evt. gehuurde) fietsen omhoog te gaan. Elk gebied heeft een symbool, of een patroon/beschermer. Het Reuzengebergte heeft de reus Krakonoš. Deze sculptuur is gemaakt uit een rotsformatie, die de helft van de reus vormt. Het beeld ligt tussen de Colonnade van 1893 en het uitzichtpunt.

Lees meer:

Het kuuroord Lázne Belohrad ligt dichtbij de stad Jicín, in het pittoreske voorgebergte van het Reuzengebergte. Het plaatselijke St. Anna kuuroord draagt de naam van een Pruisische vorstin die hier met experimenten begon m.b.t. heilzame werking van de plaatselijke turf. Het kuuroord is omgeven door een mooi natuurpark waar in de zomer veel muziekfestivals worden georganiseerd die de wandelingen van de patiënten nog plezieriger maken. Bij het rustige stadje hoort ook een historisch waardevol barokkasteel dat gebouwd is naar een ontwerp van Giovanni Santini, een Tsjechische architect van Italiaanse afkomst.

Prehrada les Království

Prehrada les Království_sprookjesdam_tsjechieOp een afstand van 54 kilometer ligt Prehrada les Království, een stuwdam die in 1910 gebouwd werd om het overtollige water van het Reuzengebergte te reguleren.

Kuks

De 12 deugden en 12 ondeugden gepersonifieerd door Mattias Braun in de Lapidarium bij KuksOp een afstand van 64 kilometer ligt Kuks, beroemd om zijn ziekenhuis en apotheek. In het voormalige ziekenhuis bevindt zich het Lapidarium van Matyáš Bernard Braun.

Lees meer:

De dam ligt in een bosrijke en sprookjesachtige omgeving waar vele korte en langere wandelpaden zijn. Op de dam zijn twee kasteelpoorten gebouwd die de fantasie van jong en oud prikkelen. Een vergelijking met de tekeningen van Anton Pieck is snel gemaakt. De dierentuin van Dvůr Králové ligt dichtbij en kan dan ook makkelijk gecombineerd worden met een bezoekje aan de stuwdam.

Lees meer:

Het ziekenhuis werd gebouwd tussen 1707 en 1715 samen met de Kerk van de Heilige Drieeenheid en de crypte. Op het terras voor de kerk werden allegorische beelden van de 12 deugden en ondeugden van Matyáš Bernard Braun geplaatst. Deze staan nu in de hoofdzaal van het ziekenhuis. Achter het ziekenhuis ligt een tuin en een begraafplaats. De barokke apotheek is uniek in zijn soort.

Hradec Králové

Hradec KraloveOp een afstand van 81 kilometer ligt Hradec Králové, ontstaan rond een burcht die in de 10e eeuw werd gebouwd bij de samenvloeiing van de Elbe en de Orlice.

Náchod

kasteel van de Smiřický family_NachodOp een afstand van 88 kilometer ligt Náchod, op een paar kilometer van de grens met Polen. Het vroeger fel bestreden gebied wordt gedomineerd door het kasteel Náchod.

Lees meer:

In de 14e eeuw werd het de bruidsschat voor Boheemse koninginnen, vandaar ook de naam (Hradec Králové betekent “Kasteel van de koningin”). Het driehoekige plein Velké náměstí is het centrum van de oude stadskern. Hier vindt men onder andere de Clemenskapel, de Heilige Geestkerk (1307) en de Witte Toren, de Mariakerk (17e eeuw) en een belangrijke galerie voor moderne kunst, Galerie Moderního Umění.

Lees meer:

De gotische burcht werd gesticht in het midden van de 13e eeuw als versterkt punt ter verdediging van de Boheems-Poolse Kladsko pass. Het kasteel is groot, met vijf hoven. De zalen hebben een grote collectie van zeldzame wandtapijten en er worden vele feesten en culturele voorstellingen tijdens het toeristische seizoen gehouden. Verder zijn de gotische kelders, de kapel, de Piccolomini tuin en het Engels park een bezoek waard.

Dětenice middeleeuwse herberg

Middeleeuwse herberg Detenice Tsjechie vuurspuwerOp een afstand van 78 kilometer ligt Dětenice, een oud stadje in het Boheems Paradijs. De middeleeuwse herberg vormt de achtergrond voor een spectaculair avondje uit.

Hřensko

Pravčická gate_rotsbrug_HřenskoOp een afstand van 109 kilometer ligt Hřensko met de beroemde Pravčická brána, de grootste natuurlijke zandstenen brug van Europa.

Lees meer:

Een middeleeuwse herberg waar vanaf 19:00 uur zich een waar spektakel afspeelt. Maandag gesloten en vooraf reserveren is zeer aan te raden. Zie website in Engels www.krcmadetenice.cz/en/
Terwijl u van uw diner geniet ontvouwt zich het rijke programma, dat plaatsvindt in meerdere zalen: heksenverbranding, buikdanseressen dansen op de muziek van middeleeuwse muziekgroepen of optredens van fakirs, vuurspuwers en zwaardvechters. Deze voorstellingen zijn nog leuker wanneer sommige van de klanten uitverkoren worden om deel te nemen. Verklede obers en serveersters nemen u mee terug naar de harde en woelige tijden van de Middeleeuwen. Omgangsvormen zijn ruw en iedereen is uitgelaten.

Lees meer:

Pravčická brána is een rotsformatie die met zijn hoogte van 16 meter en breedte van 26 meter de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa is. Het ligt ten noorden van Děčín vlak bij de grens van Tsjechië met Duitsland in het Boheems Zwitserland (České Švýcarsko). De zandsteenburg is ontstaan door watererosie. Ze is gelegen in het nationaal park České Švýcarsko. In Hřensko staan vele vakwerkhuizen in Duitse stijl.