Go to Top

To Do Shoppen en Uitgaan

Winkelen in Tsjechië is leuk! Want niet alleen is er heel veel keus, ook de prijzen liggen een stuk lager dan in Nederland.

Shoppen in Liberec

  Liberec Plaza is een modern winkelcentrum, dat voor zowel de lokale bevolking als de toeristen een grote aantrekkingskracht heeft. Er zijn  talloze winkels en voor kinderen een erg leuk Dinopark. Er zijn 490 parkeerplaatsen op vier ondergrondse verdiepingen.

Het is gelegen binnen het historische centrum van de stad met een directe verbinding naar het voetgangersgebied en Edvard Benes plein.

Het glazen atrium en de terrassen op het dak geven een panoramisch uitzicht op Liberec en zijn uitgegroeid tot een populaire attractie.

TESCO Liberec De grootste supermarkt in de stad. Het aanbod is enorm: eten, huishoudelijke apparatuur/artikelen en kleding. De prijzen zijn redelijk te noemen, vooral wat locaal voedsel betreft.

Hypernova De Hypernova is een groot shopping centrum net buiten Liberec. Er is een supermarkt, kledingwinkels, boekenwinkels, kapperszaken, kinderspeelplekken, cafés en restaurantjes.

Nisa Shoppingmall Vele winkels onder een dak waaronder Albert, een hypermarket.

witte tijgers in zoo Liberec

Tip:Dierentuin Combineer uw shopping dag met een bezoek aan de dierentuin van Liberec.

De dierentuin is in 1919 opgericht, daarmee is het de oudste dierentuin in Tsjechië. Bijzonder zijn de witte tijgers die in de dierentuin een thuis hebben gevonden.

Zoo Liberec

Botanische tuinen Liberec Burbidgea nitida

 Tip:Botanische Tuin Combineer uw shopping dag met een bezoek aan de Botanische tuinen van Liberec.

de tuin bestaat al 110 jaar en is de oudste in Tsjechië. Dertien verschillende botanische thema’s in negen, deels glazen paviljoens, plus de buitentuinen staan garant voor een indrukwekkende belevenis.

Botanická zahrada Liberec

Informatie over de stad: klik hier

Shoppen in Tsjechië:

Praag

Wenseclasplein Praag shopping boulevard

Wenseclasplein Praag shopp

Het Wenseclasplein in Praag is meer een boulevard (750 meter lang) dan een plein. Praktisch alle internationale ketens hebben hier hun winkels en u kunt alles vinden wat uw hartje begeert.

Voor designerboetieks van merken als Prada, Dior en Armani bezoek je Parizska in de wijk Stare Mesto. Ook als u het niet kunt betalen is deze chique winkelstraat een leuke plek om uw ogen de kost te geven.

Voor souvenirs kunt u het beste bij de grote toeristenattracties kijken. Op de Karelsbrug en rond de Praagse Burcht slaagt u gegarandeerd.

De kleine winkeltjes in de Oude Stad verkopen allerlei curiosa. Wanneer u de tijd neemt kunt u bijzondere spullen voor weinig geld op de kop tikken: vooroorlogs kinderspeelgoed, unieke meubels of felgekleurd glaswerk.

In de smalle straatjes zijn veel antiekwinkels. Kijk ook uit naar verstopte kunstgaleries waar aanstormende Tsjechische kunstenaars hun werken tentoonstellen en verkopen.

Vietnamese markt in Praag

Vietnamese SAPA markt Praag

SAPA markt Praag

Praag heeft een hele grote Vietnamese markt. De Sapa Markt in Praag 4 is ieder dag geopend en u kunt er heerlijke noodle gerechten eten. Er is van alles tegen bodemprijzen te koop: kleding, Aziatische groenten en kruiden, huishoudelijke artikelen, houtsnijwerk en speelgoed. Vergeet alleen niet te onderhandelen!

Leuke souvenirs

Boheems glasblazen

Boheems glasblazen

Boheems kristal – Al in 1700 was Boheems kristal een van de meest gewilde producten van Tsjechië. Tegenwoordig kun je het in alle soorten en maten krijgen en wordt er gespeeld met vrolijke kleuren en abstracte vormen.

Becherovka – Zoals we in Nederland een bloemetje geven, overhandigen de Tsjechen graag een flesje becherovka als bedankje. De sterke drank heeft iets weg van kruidenbitter en schijnt goed te zijn voor maagproblemen.

Marionetten – Poppenspel speelt een belangrijke rol in de Tsjechische cultuur. En een houten marionet is een mooi cadeau voor thuisblijvers.

24/7 Shoppen in een sprookjeskasteel

Excalibur City grens OostenrijkTsjechie

Excalibur City grens OostenrijkTsjechie

In het piepkleine dorpje Kleinhaugsdorf op de grens van Oostenrijk en Tsjechië (op twee uur rijden van Praag) staat een van de meest bizarre winkelcentra ter wereld. Toen in 1989 het IJzeren Gordijn viel, waren de plannen voor het grensgebied onduidelijk. Een jonge Oostenrijker met wilde ideeën greep zijn kans. Hij bouwde een belasting vrij winkelcentrum.

Maar het werd niet zomaar een winkelcentrum. Het werd een enorm kasteel, met draken, uitkijktorens en ophaalbruggen, waar ridders rondlopen en waar achter iedere hoek een verrassing wacht.

Winkelen in Excalibur City is een ware belevenis én u hoeft er nog steeds geen belasting te betalen. De winkels zijn 24 uur per dag open en nadat u uitgewinkeld bent kunt u een hapje gaan  eten in een vliegtuig of naar het casino, terwijl de kinderen in het kinderpretpark ravotten.

Ook aan uw hond is gedacht. In de salon in het dierencentrum wordt hij in de watten gelegd. En als afsluiter kunt u met de hele familie dineren in het Healthy Dog Restaurant, waar uiteraard ook een overheerlijk menu voor uw huisdier klaarstaat.

 Excalibur City

 

Uitgaan

In de wat grotere plaatsen in de omgeving zijn vele mogelijkheden tot uitgaan. Behalve winkelcentra zijn er volop restaurants, theaters, disco’s en bowlingbanen om gezellig uit te gaan. Zie ook ons To Do overzicht.

disclaimer: alle informatie op deze webpagina is bedoeld voor persoonlijk gebruik. De verstrekte informatie kan aan veranderingen onderhevig zijn. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Tsjechie-vakantieappartement.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waar naar toe wordt gelinkt.