Go to Top

To Do Fietsen in de omgeving

zlata olensnice middelpunt van fietsroutesZlatá Olesniše ligt centraal in de regio omringd door fietspaden. Vanuit de vakantiewoning is de aansluiting naar de goed gemarkeerde fietsroutes zeer dichtbij. De fietsroutes 3026 en 3018 bij het dorp zijn voor u een begin voor leuke dagtochten.

IJzergebergte

Het IJzergebergte (” Jizerské hory “) is in de zomer is het een gebied om te fietsen en te wandelen. De fietsers benutten graag de goede en gemarkeerde fietspaden langs de vergezichten en de talrijke uitkijktorens en dammen.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte (” Krkonoše ” ) is een van de meest traditierijke toeristengebieden van Midden-Europa en vanwege de schitterende natuur de meest bezochte bergregio van het land met een uitgestrekte net van gemarkeerde fietspaden

Info center Tandvald

Tanvald VVVBij het Info center in Tanvald (10 km van Zlatá Olesniše) gelegen bij het plein met de drie supermarkten van Lidl, Bila en Penny kunt u uitstekende fietskaarten verkrijgen. In o.a. Spicak en Rokytnice, Harrochov zijn mountainbikes te huur.

Mountainbike

zlata olensnice dichtbij de bergen voor mountainbikenIn de Noordelijke Bohemen zijn talloze MTB routes uitgezet. Met de auto of evt. met een van de fietsbussen die naar oa. Harrachov en Špindlerův Mlýn rijden. Ook is het mogelijk om de skilift te pakken in een aantal gevallen. De fiets kan dan gewoon mee.

Info center Tanvald adresgevens

INFO CENTER Tanvald
adres: Krkonošská ulice 629 , Tanvald, 468 41
tel: +420 483 369 670
web: www.tanvald.cz
e-mail: infocentrum@tanvald.cz

 

Info center Špindlerův Mlýn gegevens

INFO CENTER Špindlerův Mlýn
adres:  Přední Labská 47, 543 51 Špindlerův Mlýn,
tel: +420 499 433 148
web:  www.spindleruv-mlyn.eu
e-mail: info@spindleruv-mlyn.cz
OF:
INFO CENTER Gemeentehuis Špindlerův Mlýn
adres: Svatopetrská 173, Špindlerův Mlýn, 543 51
tel: +420 499 523 656
web: www.spindlmu.info
e-mail: info@spindlmu.info

TIP: Fietsen langs het riviertje Lužická Nisa IJzergebergte (50 km)

rivier_Lužická Nisa_MachninEen fietsroute vanaf Liberec en weer terug langs deels langs Lužická Nisa. Een gemakkelijke route via Viska, Chrastava naar Vaclavice en het kasteel Grabštejn. Bij Chotyne de brug over de rivier Nisa. Op weg naar Hradek nad Nisou. Het is mogelijk om de grens over te steken om naar Zittau te gaan.(Molenmuseum). Om terug te keren vanuit Duitsland is het verstandig om dezelfde route langs de rivier gebruiken. Dan naar Chotyne en via Bily Kostel naar Chrastava. Van Chrastava via fietspad nr. 21 in de richting Andelska Hora. Via een brug de rivier opnieuw oversteken met zicht op de ruïne Hamrstejn en door het bos naar Machnin. Verder op fietspad nr. 14 richting Straz nad Nisou naar de plaats waar de route begint.

TIP: Drie uitzichttorens route in het IJzergebergte (60km)

Start in Jablonec nad Nisou – Rynovice. Via het dal van de rivier de Rynovicka Nisa. Langs de Horni Prosec naar Prosec nad Nisou. De rivier Lužická Nisa oversteken richting Dolni Cerna Studnice. Verder naar Horni Cerna Studnice voor de

Uitkijktoren Rozhledna Černá Studnice_Horni Cerna Studniceuitkijktoren Černá Studnice. Een toeristisch pad langs de bron van de rivier Nisa om Lucany nad Nisou te bereiken. Vandaar naar de

Rozhledna Bramberk

uitkijktoren Bramberk. Stukje terug naar de weg richting Hrabětice. Voor Hrabetice richting Maxov nok voor de

Rozhledna Slovanka

uitkijktoren Slovanka. Terug naar de weg en de richting Hrabetice en Královka inslaan. Vanaf Královka naar beneden naar Bedrichov. Via het ‘zadel’ van Bedrichov naar Stary Harcov. Na Vybezku naar Novy Harcov. Dan naar Lukášov, en terug naar Jablonec nad Nisou Rynovice.

TIP: Spindl bike park Svatý Petr, Špindlerův Mlýn

spindlbikepark_Špindlerův MlýnOp 45 km afstand ligt bij Špindlerův Mlýn het Spindl bike park Svatý Petr met drie bergafwaartse MTB routes.

Blue Trail – lengte 7 km afdaling over 430 m

De route begint bij het bergstation van de Pláň stoeltjeslift. Het draait op gravel en asfalt paden en het onderste deel van het pad gaat over betonnen platen. Het is een aangename, mooie rit voor beginners en voor gezinnen met kleine kinderen die al goed weten te fietsen.

TIP: Reuzengebergte - educatieve MTB trail

educatieve MTB trail_ReuzengebergteDe eerste educatieve MTB trail in het Reuzengebergte. De fiets mee vanaf Janske Lazne naar het bergstation van de kabelbaan naar de top van de Cerna hora. Een ideaal uitgangspunt om het gebied van de Černá and Světlá bergen te verkennen. Er zijn negen thematische informatie tafels langs het parcours. De fietsroute loopt door de 3e zone van het National Park en dus de regels van het park moeten worden nageleefd. Het pad is geopend van 1 juni tot en met 15 oktober. Voor de rust en stilte voor dieren mogen fietsers zich langs het parcours verplaatsen tot 17.00uur. Lengte van het parcours: 16 km. 

TIP: Janske Lazne - Cerna hora

Černohorský Express_Černá hora_Janské Lázně_ReuzengebergteDe kabinelift Černohorský Express tilt u vanuit Janske Lazne (670m) en uw (gehuurde) fiets naar de Cerna hora (1299m). Daar aangekomen kunt u genieten van een adembenemend uitzicht en uw fietstocht starten richting Trutnov (16 km bergafwaarts). Of naar Pec pod Sněžkou (15 km bergafwaarts).

TIP: Shocart active

Shocart active voor fietskaarten TsjechieDe beste fietskaarten worden uitgegeven door Shocart active, te koop in de informatiecentra en plaatselijke VVV kantoren. shocart.cz in Engels
disclaimer: alle informatie op deze webpagina is bedoeld voor persoonlijk gebruik. De verstrekte informatie kan aan veranderingen onderhevig zijn. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Tsjechie-vakantieappartement.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waar naar toe wordt gelinkt.