Go to Top

To Do directe omgeving

Activiteiten binnen een straal van 1 km van het appartement (op loopafstand)

In de tuin en bij de beek Diverse tuinspellen om het huis waaronder boerengolf, cricket, tafeltennis,badminton, trampoline en een kinderzwembad. In of bij de ondiepe beek (de Zlatnik) kunnen kinderen hun hart ophalen met het bouwen van dammen en spelen met bootjes. Vroeger werd er in de Zlatnik goud gevonden in de beek. Ook nu nog kan men met een aanwezige goudpan proberen rijk te worden.

In het dorp Achter het restaurant V Uduli en de parkeerplaats is een openluchtzwembad (ook een badje voor de kleintjes) met speelweide, zandbak, schommel, wip en basketbal. Bij het zwembad kan met drankjes o.a. bier en versnaperingen kopen.

Extra in de winter In de winter kan men naast het huis fantastisch sleeën. Op korte afstand zijn langlaufloipes te vinden. Zlatá Olešnice heeft een eigen skipiste (1,5 km), maar in de nabije omgeving (tussen 3,5 en 7 km) kan men ook meerdere grotere skipistes bezoeken.

Wandelen en mountainbiken in de omgeving Vanuit Zlatá Olešnice kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Bij de VVV in Tanvald (10 km) kunt u wandel en/of fiets kaarten kopen. Ook zijn er in deze plaats mountainbikes te huur.

Eten en drinken Bij de parkeerplaats naast het restaurant is een kleine kruidenierswinkel voor de dagelijkse boodschappen. Bij de kaasboerderij (richting Vysoke aan de linkerkant van de weg) verkopen ze diverse soorten lokale kaas en andere zuivelproducten. Op loopafstand van uw vakantiewoning kunt u voor een redelijke prijs prima eten in restaurant V Uduli.

Restaurant V Uduli

Zlata-Olesnice_V-UduliOp loopafstand kunt u voor een redelijke prijs prima eten in restaurant V Uduli

St. Martina

Zlatá-Olešnice-kerk-St-Martin_01Het kerkje heeft heden ten dage nog steeds een belangrijke plaats in het leven van de bewoners van Zlatá Olešnice.

Lees meer:

Restaurant v uduli (in de vallei)heeft een capaciteit van 70 zitplaatsen.Het restaurant is rookvrij met airconditioning en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een speelkamer voor kinderen en een speeltuin. U zult genieten van heerlijke Tsjechische gerechten. We tappen Gambrinus en Pilsner Urquell. Zondag is het restaurant gesloten tel. reserveren 739751066 of 605135738 de eigenaars spreken ook Duits en de menukaart is behalve Tsjechisch ook in het Engels en Duits. De openingstijden zijn:

Maandag van 11.30 t/m 14.00 uur
Dinsdag t/m donderdag van 11.30 t/m 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.30 t/m 23.00 uur

http://www.volny.cz/hraskalad/

Lees meer:

De eerste vermelding van het dorp is uit het jaar 1033 toen volgens geschriften de eerste christelijke kerk werd gebouwd en er dus al sprake moet zijn geweest van bewoning. De legende vertelt dat St.Cyrillus en Methodius, de stichters van de eerste christelijke kerk waren. Momenteel is de huidige kerk (St. Martina) uit 1775 rooms-katholiek en een beschermd monument van barokke architectuur.

Fietsen vanuit het dorp

zlata Olesnice_fietsroutesDoorgaans goed gemarkeerde routes brengen de omgeving dichtbij of voor dagtrips naar het IJzergebergte en Reuzengebergte.

Ski areál Zlatá Olešnice

Zlata Olesnice_Ski arealZlatá Olešnice heeft een eigen skipiste met ruimte voor kinderen. In de nabije omgeving kan men ook grotere skipistes bezoeken.

Lees meer:

Bij de VVV in Tanvald (10 km) gelegen op het plein bij de supermarkten kunt u uitstekende fietskaarten verkrijgen.

Lees meer:

Routes worden dagelijks aangepast door sneeuwtractor Kässbohrer Pistenbully 300W. Het skigebied is aan de zuidwest kant van de heuvel genaamd Javorník, dus met zonnig weer kunt u de hele dag skiën in de zon. Bij het lagere lift station is een bar met loketverkoop van snacks, warme, frisdrank en alcoholische dranken. U kunt ook binnen zitten. Elke dag is er soep en hoofdgerecht. http://ski.zlata-olesnice.cz/

disclaimer: alle informatie op deze webpagina is bedoeld voor persoonlijk gebruik. De verstrekte informatie kan aan veranderingen onderhevig zijn. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Tsjechie-vakantieappartementen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waar naar toe wordt gelinkt.