Go to Top

Kaart van Reuzengebergte

Actief toerisme in het Reuzengebergte

Tsjechisch: Krkonoše, Pools: Karkonosze, Duits: Riesengebirge

Dit gebergte ligt op de grens tussen Tsjechië en Polen. Het Reuzengebergte is ongeveer veertig kilometer lang en meer dan twintig kilometer breed. De gemiddelde hoogte bedraagt 1200 meter met enkele uitschieters daarboven. Sinds 1962 is Krkonoše een beschermd nationaal park.

Het Reuzengebergte (Krkonoše) ligt op slechts op een paar kilometer ten noorden van Zlatá Olešnice. Het strekt zich uit vanaf Harrochov (16 km) tot Žacléř (64 km). Het gebergte met zijn wilde toppen, diepe ravijnen, rivieren en bergweides is dankzij het gunstige klimaat uitermate geschikt om te wandelen. Alle paden zijn duidelijk gemarkeerd en dat zorgt voor ontspannen wandelingen door de schitterende natuur. U vindt in Krkonoše meer dan honderd van deze wandelpaden.

Waard om te bezoeken

Vrchlabi voor het Krkonošemuseum en het regionale informatiecentrum. Spindleruv Mlyn voor sportliefhebbers. U kunt hier heerlijk wandelen en skien. Harrachov staat bekend om zijn glaswerk en glasmuseum. Harrachov ligt in een prachtige, bosrijke omgeving. Ga eens een wandeling maken langs de Mumlava watervallen. Dit is een absolute aanrader. In Harrachov zijn ook stoeltjesliften waarmee u met minimale inspanning maximaal kunt genieten van het fenomenale uitzicht.

 

wandelen in het Reuzengebergtetourrmaps.cz_met tekst reuzengebergte

Zlata Olesnice actief in het Reuzengebergte kaart