Go to Top

In de Zomer

Untitled-9
 
Niet alleen de zwarte ooievaar is een regelmatige bezoeker in het dal. Behalve de gangbare vogels die je ook in Nederland ziet kan je in onze tuin ook wat minder algemene vogels zien zoals de grote bonte specht, glans- en zwartkopmees, zwarte roodstaart, boomklever, sperwer, buizerd en wouw. Ook veel vlinders zoals oranje tip, kleine vos, page en citroenvlinder. En natuurlijk zijn er altijd herten.

Vakantieappartement Král in de zomer

De zomermaanden in Zlatá Olešnice zijn redelijk warm. In het gebied van het IJzergebergte en Reuzengebergte is het op veel dagen zomers weer met geringe neerslag, zo’n 6 tot 8 uur zonneschijn per dag en over het algemeen weinig wind. Door de aanvoer van warme lucht uit Rusland kunnen de temperaturen overdag oplopen tot tropische waarden van dertig graden en meer. Ook in de hoger gelegen gebieden is het dan warm, maar loopt de temperatuur meestal niet zo ver op als in de dalen. Het is daarom een perfecte omgeving om zowel te zonnen als verkoeling te zoeken in de bossen of in het riviertje.

Aan het einde van de dag is het heerlijk uitrusten op de veranda of op het terras terwijl u geniet van de kersen die naast het huis met emmers tegelijk van de boom geplukt kunnen worden. En ’s avonds bij de vuurplaats de sterrenhemel bewonderen die door de geringe lichtvervuiling een schitterend schouwspel biedt.

Wie niet persé hele dagen aan het zwembad of waterkant wil liggen, maar binnen een redelijke afstand wel een echt andere cultuur wil meemaken met een goede kans op aangenaam weer kan voor een zomervakantie uitstekend terecht in Zlatá Olešnice. Ga bijvoorbeeld eens naar Drzkov (op 7 km afstand) waar om de twee of drie weken een ‘Burza’ (vlooienmarkt) wordt gehouden.