Go to Top

In de Lente

Untitled-8Beneden in het dal bloeien in het voorjaar honderden Lenteklokjes, het zeldzame zusje van het Sneeuwklokje. De soort is inheems in de berggebieden van Midden Europa. Na de vaak koude winter keren de trekvogels terug en barst er een orkest van vogelgeluiden los. De reeën hebben jongen gekregen maar moeder en kinderen houden zich voorlopig verscholen in de bossen.

Vakantieappartement Král in de lente

Het is volop genieten wanneer de natuur ontwaakt uit haar winterrust. De omgeving biedt velerlei mogelijkheden om leuke dingen te doen, met z’n tweeën of met het hele gezin. Ga eens op een rivier of een meer in een kano varen of verken op de fiets de prachtige omgeving. De bossen en de akkers worden doorsneden met wandelpaden die het IJzergebergte met het Reuzengebergte verbinden en nodigen uit tot lange voettochten.

Zlatá Olešnice ligt zo centraal dat er elke dag andere activiteiten te ondernemen zijn. Er is een ruime keuze aan dorpsactiviteiten en feesten. Ga eens naar de rommelmarkten en vlooienmarkten die met grote regelmaat in de buurt worden georganiseerd; bijvoorbeeld in Drzkov (op 7 km afstand) waar om de twee of drie weken een ‘Burza’ wordt gehouden. Geniet van de gemoedelijkheid en de rust van het Tsjechische platteland.

Luier in de zon op een caféterrasje of bezoek de nabij liggende dorpjes en steden. Bewonder de architectuur en de monumentale kerken en andere bouwwerken. De markten met hun geuren en kleuren zijn een ware belevenis, de variatie aan producten is schier eindeloos. Proef van de regionale lekkernijen en drink er een glas rode wijn of een glas bier bij. Geniet met volle teugen van het eerste aperitief in de prille lentezon terwijl u snoept van de vele worst- en kaasspecialiteiten.