Go to Top

Het huis

Zlatá Olešnice

Onze voormalige boerderij bevindt zich in Zlatá Olešnice in het district (okres) Jablonec nad Nisou op de zonnige zuidhelling van een klein dal. Het terrein om de boerderij (12.000 m2) biedt ruimte en rust. Op ongeveer 150 meter van ons huis stroomt een ondiepe beek, voor kinderen een must om er in de zomer dammen te bouwen en met bootjes te spelen.
Er is een grote overdekte waranda en er staat een royale tuinset op het zonnige terras.

Voor de kinderen is er o.a. een (veilige) boomhut, schommel, trampoline, tafeltennis, badminton,  klein zwembad en speelgoed beschikbaar; voor de hele kleintjes is er een tobbe.
Op het terrein is tevens een boerengolfbaan aangelegd.
Er is ook een grote, eventueel te verwarmen recreatie ruimte met o.a. bankstel, fitness, biljart, voetbalspel, schaaktafel en grote verkleedkoffer voor de kinderen.

In het dorp is een restaurant, kaas- en zuivel verkoop bij een boerderij, openluchtzwembad met speelweide en voor de winter een skipiste.

Nationaal Park Krkonoše (Tsjechisch: Krkonošský národní park)
Het dorp ligt op de grens van het Reuzengebergte gebied. Het Nationaal Park ligt slechts op een paar kilometer afstand. Het sluit aan op het nationaal park Karkonosze in Polen. Beide parken werden in 1993 door de Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

In de zomer
Het gebied is in de zomer ideaal voor wandelingen of fietstochten met de mountainbike. In het bovenmenu onder ‘To Do in de omgeving’ is een keur aan leuke activiteiten en bezienswaardigheden te vinden.

In de winter
Zlata Olesnice ligt centraal gelegen tussen IJzergebergte en Reuzengebergte. In de onmiddellijke omgeving zijn er diverse skipistes voor jong en oud. Naast het huis kan er heerlijk van de helling af gesleed worden.

Voor meer informatie over de omgeving verwijzen we naar het bovenmenu.

*noot  Dezelfde dorpsnaam ander district
Googlen en Google maps kunnen verwarring opleveren omdat er twee dorpen zijn met dezelfde naam.
Zlatá Olešnice (okres Jablonec nad Nisou) ligt op de grens van het IJzergebergte en Reuzengebergte in het district Jablonec nad Nisou en Zlatá Olešnice (okres Trutnov) ligt 70 km verder voorbij het Reuzengebergte in het district Trutnov.

Zlatá Olešnice, Jablonec nad Nisou en Zlatá Olešnice,Trutnov - Tsjechië

Zlatá Olešnice, Jablonec nad Nisou en Zlatá Olešnice,Trutnov – Tsjechië